Αποτοξίνωση

PANCHAKARMA

To Panchakarma είναι μια διαδικασία θεραπείας στην παράδοση της Αγιουρβέδα. Είναι ένα καθαριστικό και αναζωογονητικό πρόγραμμα όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό και το πνεύμα. Η καθημερινή ζωή υπογραμμίζει ότι οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα και την ψυχή μας, οδηγώντας έτσι σε φθορά και υποβάθμιση της βέλτιστης λειτουργίας του σώματος μας. Αν δεν το προσέξετε, αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη ειδικών προτύπων ασθενειών που τελικά καταστρέφουν την ευημερία και την ευτυχία μας. Το Panchakarma προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία του σώματος εξαλείφοντας τις συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα.

Οι θεραπείες του Panchakarma περιλαμβάνουν πέντε διαδικασίες αποτοξίνωσης:

1. Vamana: Καθαρισμός του στομάχου

2. Virechana: Καθαρισμός εντέρου

3. Vasti: Καθαρισμός παχέος εντέρου

4. Nasya: Ρινική θεραπεία

5. Raktamokshana: Ειδικού τύπου καθαρισμός αίματος

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αποτοξίνωσης του Panchakarma είναι σημαντικό να γίνουν οι προπαρασκευαστικές θεραπείες που ονομάζονται Purvakarma

Οι προπαρασκευαστικές θεραπείες (Purvakarma) περιλαμβάνουν διάφορες μορφές θεραπειών και μασάζ με φαρμακευτικά λάδια, όπως Abhyanka, Navarakizhi, Sirodhara, Udvardana κ.λ.π. Αυτές οι προπαρασκευαστικές θεραπείες προκαλούν την απελευθέρωση τοξινών από τα διάφορα όργανα, οι οποίες στη συνέχεια αποβάλλονται με την κατάλληλη διαδικασία Panchakrma. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαιτητικοί περιορισμοί και τροποποιήσεις, καθώς και η χρήση βοτάνων για εσωτερική κατανάλωση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Purvakarma.

Σημείωση: Κατά την άφιξή σας θα έχετε μια λεπτομερή διαβούλευση με ειδικό της Αγιουρβέδα, ο οποίος θα αξιολογήσει ποιες θεραπευτικές αγωγές και διαδικασίες αποτοξίνωσης ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα και την κατάστασή σας.